Мария Петрова ще бъде посланик на 36-ото  световното първенство по

...
Мария Петрова ще бъде посланик на 36-ото  световното първенство по
Коментари Харесай

Мария Петрова – посланик, а Радина Филипова – талисман на световното в София



Мария Петрова ще бъде дипломат на 36-ото  международното състезание по художествена гимнастика. Домакин на конкуренцията от  10 до 16 септември ще е столичната " Арена Армеец ". Трикратната ни международна шампионка е втората гимнастичка в историята на този спорт, след рускинята Алена Кабаева, която  получава това признание 

" Посланик на международно състезание се показва в това, да въодушевява в средата, в която работи, а точно международното състезание, като по този метод да предизвиква и популяризира художествената гимнастика по света. За мен е изключителна чест да бъда определена за дипломат на това по този начин чакано Световно състезание в София. Вярвам, че ще успеем да организираме един паметен театър ", сподели Мария Петрова.

Освен дипломат шампионата на планетата в София ще си има и амулет.

„ Талисманът е по-различен от всичко, което сте срещали. Това е сборен облик обвързван с имиджа на българската художествена гимнастика и облика на „ златните девойки “. Ще допълним облика със признака на града Света София – религия, вяра и обич. Визуалните резултати ще бъдат допълнени със стилистични детайли от облиците на българските царици “, добави дизайнерът Александър Михайлов.

В ролята на амулет ще влезе една от най-красивите ни гимнастички – Радина Филипова, която поради травма приключи рано кариерата си. За националният тим Филипова игра на международното през 2014 година в Измир, където записа седмо място отборно и 31 в самостоятелната подготовка за многобоя.

" Много съм разчувствана от новата ми роля! Полетях когато ми се обади госпожа Раева. Разбирам значимостта да бъда обединителния облик на великите шампионки на България. Но най доста се надявам да донеса шанс на нашите девойки ", съобщи Филипова.

Да в този момент поръчки за международното са подали 54 страни, които идват със 176 самостоятелни състезателки и 36 ансамбъла. До момента над 200 доброволци са изявили предпочитание да оказват помощ, изясни президентът на БФХГ Илиана Раева.

Освен дипломат и амулет шампионата на планетата в София ще има и химн наименуван " Златните девойки " основан и изпълнен от „ Дийп Зоун “.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР